Svenska skatter innehåller sång- och diktskatter från det svenska kulturarvet, skatter som det är så viktigt att vi slår vakt om och också ger vidare till våra barn. Längst ned på den här sidan finns länkar till de olika ämneskategorierna på Svenska skatter.

Ett sätt att använda Svenska skatter på är att ordna en liten ”familjestund”, kanske efter middagen. Man kan till exempel först läsa en sångtext, sedan lyssna på sången, och sist kanske sjunga sången tillsammans! Efter en tid kommer barnen att ha fått uppleva en viktig del av vårt kulturarv i form av visor, psalmer och dikter. Kanske har de också lärt sig några stycken utantill, precis som våra förfäder ofta gjorde.

Bilderna på Svenska skatter är tagna vid utflykter och besök i olika delar av Sverige (och svenska Finland). Fotografen är en okunnig amatör med en enkel mobilkamera, men hon hoppas ändå att bilderna kan förmedla något litet av platserna där de togs.

Om du vill höra av dig, till exempel med tips om något som borde vara med på Svenska skatter, använd gärna kontaktformuläret nedan. Du behöver inte fylla i namn och mailadress om du vill vara anonym.